Офіційна робота за кордоном в Норвегії.

Норвегія для українців приваблива тим, що в цій державі передбачена прекрасна соціальна політика, радує око чудова природа і є велика кількість покладів нафти. Тут для здобувачів з України надаються ідеальні перспективи для офіційної роботи.
Право на легальну роботу в Норвегії мають особи, у яких є особливі наміри для проживання в державі. Наприклад, в Норвегії проживає дружина або чоловік, з якої / яких прийнято рішення наново починати спільний побут (возз'єднання сім'ї). Або ж здобувач володіє спеціальністю, яка серед норвежців не так вже й часто зустрічається. Такий зайнятістю може стати важка фізична робота, виконувати яку готовий не кожен норвежець або ж діяльність, пов'язана з володінням рідкісним досвідом.
Приїхавши в пошуках офіційної роботи в Норвегію, іноземець зобов'язаний знайти місце протягом трьох місяців. Лише в цьому випадку є шанс оформити посвідку на проживання, що діє протягом одного року. Після закінчення цього терміну, дозвіл може бути продовжено. Таким чином, вакансію набагато краще підібрати ще до того, як претендент прибуде до Норвегії.
Але це правило не зобов'язані виконувати водії міжнародних рейсів, дипломати, консули і персонал аеробусів. Повну інформацію з питань, що стосуються легальної роботи в норвезькій державі, можна отримати в Директораті іноземців.
Якщо документ по законній роботі без посередників необхідний вперше, то основною умовою для його отримання буде наявність оформленого майбутнім начальником згоди про зайнятість на цілу ставку. Якщо ж робота за контрактом не буде тривати довше трьох місяців і здобувач є професіоналом по ремонту автомобілів, комівояжером або технічним експертом, то подібний дозвіл йому не потрібно. Але, так чи інакше, кандидату не обійтися без знання мови. Володіння нею необхідне хоча б для того, щоб перевірити правильність оформлення документів і не стати жертвою авантюристів.
Зайнятість в сільському господарстві строком не більше, ніж на три місяці, вимагає наявності дозволу на сезонну діяльність. Але, в будь-якому випадку, українець зобов'язаний мати відкриту візу, яка дає законне право в'їжджати до Норвегії. Якщо у претендента є дозвіл на роботу, то він може в'їжджати на територію держави багаторазово. Таким чином, в рамках зазначеного терміну можна в Норвегії одночасно і працювати, і відвідувати рідних людей.

Актуальні вакансії